注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

许昌211中高考辅导

心境淡然,宁静致远

 
 
 

日志

 
 
关于我

个性化辅导,首选许昌211!县三一线名师,专注于高中数学、英语、物理、化学等1对1,1对几,个性化辅导。常年设有周末班,寒暑假精品小班,艺术生冲刺班等。详询:15037451213

网易考拉推荐

情态动词与虚拟语气练习题精选  

2013-04-10 17:01:15|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

情态动词与虚拟语气练习题(1

                                   高三英语组   熊训勇

1.Thank you for all your hard work last week. I don’t think we________________it without you.

A.can manage   B. could have mangaged       C. could manage     D. can have managed

2.---I’m sorry. I ___________at you the other day.

 ---Forget it. I was a bit out of control myself.

A. shouldn’t shout       B. shouldn’t have shouted       

C. mustn’t shout         D. mustn’t have shouted

3.It is usually warm in my hometown in March, but it ___________be rather cold sometimes.

A. must         B. can             C. should          D. would

4.You_______ be hungry already---you had lunch only two hours ago!

A. wouldn’t        B. can’t          C.mustn’t         D. needn’t

5.She__________have left school, for her bike is still here.

A. can’t      B.wouldn’t          C. shouldn’t          D. needn’t

6.What a pity! Considering his ability and experience, he __________better.

A. need have done       B. must have done        

C. can have done        D. might have done

7.Peter _________be really difficult at times even though he’s a nice person in general.

A.shall        B. should          C. can           D. must

8.Liza_______well not want to go on the trip –she hates traveling.

A. will       B. can           C. must          D. may

9.John promise his doctor he _________not smoke, and he has never smoked ever since.

A. might          B. should          C. could           D. would

10.According to the air traffic rules, you _______switch off your mobile phone before boarding.

A. may         B. can           C. would         D. should

11.---I can’t find my purse anywhere.

  ---You _________have lost it while shopping.

A. may         B. can           C. should          D. would

12.Although this _________sound like simple task, great care is needed.

A. must       B. may         C. shall            D. should

13.You don’t have to know the name of the author to find a book. You________find the book by the title.

A. must          B. need           C. can           D. would

14.---What sort of house do you want to have ?

  ----Well, it __________be big---that’s not important.

A. mustn’t          B. needn’t           C. can’t           D. won’t

情态动词与虚拟语气(2

1.---__________the bike be repaired by him ?

 ---No, I’d rather he__________it repaired.

A. Will, has         B. Shall, had         C. Should, have        D. Can, has

2.Their basketball team has lots of excellent players, so if there is no unexpected thing to happen, their team__________win the championship.

A. would       B. may           C. should         D. need

3.Had the visiting delegation set out earlier this morning, they ______________the airport so far.

A. might reach        B. may have reached         C. might have reached    D. may reach

4.---A man is asking to see you.________he come in?

 ---Let him in.

A. Must       B. Shall        C. Will          D. Dare

5.The policeman declared that the blow on the victim’s head________from behind.

A. should have been made       B. must have been made       C. would have been made

D. ought to have been made

6.---Can I pay the bill by check?

 ---Sorry, sir, but it is the management rules of our hotel that payment__________be made in cash.

A. shall        B. need          C. will         D. can

7.---Shall we have a smoke here?

 ---No, we__________, because the worker is carrying some petrol.

A. won’t       B. mustn’t         C. can’t        D. needn’t

8.Mike_________come to see me this afternoon. I don’t want to go window-shopping with you in case he comes.

A. can         B. must         C. may         D. will

9.---How I wish I had studied harder when I was in senior school!

 ---If you had, you___________a university student now.

A. are          B. would be        C. should      D. were

10.---___________ I book a table for dinner a few days ahead of time ?

  ---Yes, you ________. The restaurant is always full, especially during the holidays.

A. Must, will         B. must, can          C. Shall, shall         D. Shall, must

11.___________him_____________possible?

 A. Wouldn’t you have helped; had it been 

 B. Wouldn’t you help; if it had been

 C. Didn’t you help, were it

 D. Would you have helped, if it were

12.---That woman has been taking care of the two white tigers for 8 years.

  ---Oh, dear! She ________a lot of difficulties!

A. could go through     B. might go through      C. ought to have gone throuh  

D. must have gone through

13.Since you have made such good preparations, there _________be any problem about passing the coming exam.

A. mustn’t       B. shan’t          C. shouldn’t        D. needn’t

14.---I hear you have written a novel.

  ---Yes, the book_________be out in a month or so.

A. can         B. dare           C. should       D. need

15.As it turned out to be a small house party, we___________so formally.

 A. needn’t dress up        B. couldn’t have dressed up        C. shouldn’t dress up

 D. needn’t have dressed up

16.Can you believe that he __________marry such a girl much older than him ?

 A. should       B. would           C. can          D. must

17.It is written clearly in the requirements that all passengers_________check onto board thirty minutes before the plane takes off.

A. may        B. can             C. will           D. shall

18.---It’s so cold! Why not close the door?

  ---Sorry. It ___________. I’ll have it repaired soon.

A. won’t shut        B. won’t be shut         C. hasn’t shut         D. isn’t shut

19.There is a chance that I will be in Shanghai in October, so I _________visit you for a few days.

A. might       B. must           C. would rather        D. have to

20.---This is for you.

  ---You _________have! I don’t know how to thank you.

A. mustn’t       B. couldn’t         C. needn’t         D. shouldn’t

21.___________his teacher, LiMing wouldn’t have passed the English exam so earily.

A.If it hadn’t been     B. Hadn’t it been       C. Had it not been for       D. Were it not for

22.When winter comes, _________spring be far behind ?

A. must        B. should         C. will         D. can

23.---Were you told to attend the meeting ? I didn’t see you anyway.

  ---__________, but I had an accident on the way.

A. I was going        B. I would          C. I should have         D. I’d like to

24.---Would you like to go out for a drink ?

  ---Actually, _________, if you don’t mind.

A. I’d prefer not      B. I’d rather not      C. I can’t         D. I don’t want

25.---Where will you start your work after graduation ?

  ---Mmm, it’s not been decided yet. I________ continue my study for a higher degree.

A. need       B. must         C. would       D. might

26.---The research on the new bird flu virus vacaine is challenging and demanding. Who do you think can do the job?

  ---____________my students have a try?

A. Shall        B. Must         C. Will        D. May

27. Our holidays were ruined by the weather._________have stayed at home!

A. it may be as well        B. it was just as well as        C. we might just as well

D. we might do as well as we

28.---How did you do in the test ?

  ---Not so well. I _________much better but I misread the directions for writing.

A. will have done       B. could have done       C. must have done     D. may have done

29.---Can I borrow your car ?

  ---Well……, _____________.

A. if you must         B. if you need         C. if you can      D. if you should

30.Without the air to hold some of the sun’s heat, the earth at night_________, too cold for us to live.

A. would be coldly freezing       B. would be freezing cold       C. would be frozen cold

D. will freeze coldly

31.---No wonder you caught a cold. You ____________out last night without a coat

  ----I know how silly I was.

A. shouldn’t have gone       B. mustn’t have gone       C. couldn’t have gone

D. mightn’t have gone

32. If I had worked harder at school, I __________in a comfortable office now.

A. would sit        B. would have sat          C. would be sitting     D. were sitting

33.---__________you make so much noise ?

  ---Sorry. I’ll take care not to.

A. Can    B. Must          C. May          D. Would

34.---___________he have been chosen as captain of the football team?

  Yes, he___________.

A. Can, must have        B. Must, must have        C. Can, must        D. Must, must

35.__________so busy, she would come to help you.

A. Should my daughter        B. Was my daughter not      

C. If my daughter were not     D. If my daughter isn’t

36.Although he was badly hurt, he ____________explain what had happened.

A. could         B. might          C. was able to       D. could not

37.---Jim! Did you have a good time at the party?

  ---Yes, but I really____________have, because I had lots of work to do.

A. needn’t        B. mustn’t        C. shouldn’t         D. couldn’t

38.---Mom’s gift? She ___________have chosen a better one for me.

  ----She__________be very happy to know it.

A. should, must       B. might, wouldn’t        C. couldn’t, must      D. mustn’t , can’t

39. --- “Where have you been?”
  --- “I got caught in traffic; otherwise _____ sooner.”
  A. I would be here                            B. I have been here
  C. I had been here                            D. I would have been here
 40. If it were not for the fact that you _____ ill, I would ask you to do this right now.
  A. were            B. had been           C. are             D. should be

41. The teacher demanded that the exam _____ before eleven.
 A. must finish     B. would be finished   C. be finished    D. must be finished
 42. She made the demand that the journalists _____ at once ______ Iraq.
 A. leave; for        B. leave; to           C. left; to        D. to be left; for

43. He is talking so much about America as if he _____ there.
 A. had been          B. has been            C. was           D. has gone
 44. The young man insisted that he _____ nothing wrong and _____ free.
 A. did; set                                 B. had done; should be set    
 C. should do; be set                        D. had done; must be set

 

 

开心一刻:

生活中的Chinglish(中式英语)既是小错误小尴尬,也会令人捧腹大笑。我选出了部分流传广泛的表达,你觉得哪些最搞笑呢? 

How are you ? How old are you? 怎么是你,怎么老是你?

Four Glad Meatballs 直译:四个开心的肉球 被用为:四喜丸子

You ask meme ask who 你问我,我问谁

Heart flower angry open. 心花怒放

Horse horse tiger tiger. 马马虎虎

Good good study, day day up. 好好学习,天天向上

No three no four. 不三不四

Know is know, noknow is noknow. 知之为知之,不知为不知

watch sister 表妹  fire big 火大

Go past, no mistake past. 走过路过,不要错过

people moumtain people sea 人山人海

参考答案:一.1.B 2.B3.B 4.B 5.A       6.D 7.C 8.D 9.D10.D      11.A 12.B 13.C 14.B

                              二.1.B 2.C 3.C 4.B 5.B   6.A 7.B 8.C 9.B 10.D     11.A 12.D 13.C 14.C 15.D       16.A                               17.D1819.A 20.D    21.C 22.D 23.C 24.B 25.D    26.A 27.C 28.B 29.A 30.B    31.A 32.C 33.B 34.A 35. C    36.C 37.C 38.C 39D     40C 41C 42 A 43 A 44 B

 

 

 

 

  评论这张
 
阅读(571)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017