注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

许昌211中高考辅导

心境淡然,宁静致远

 
 
 

日志

 
 
关于我

个性化辅导,首选许昌211!县三一线名师,专注于高中数学、英语、物理、化学等1对1,1对几,个性化辅导。常年设有周末班,寒暑假精品小班,艺术生冲刺班等。详询:15037451213

网易考拉推荐

高三英语复合句练习题(05--07高考题)  

2011-07-17 11:55:10|  分类: 英语高考试题 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

高三英语复合句练习题(05--07高考题)

1._____,Carolina couldn’t get the door open.[2005广东卷]

A. Try as she might      B. As she might try   C. She might as try       D. Might she as try

2. The American Civil War lasted for four years ______ the North won in the end.[2005广东卷]

A. after    B. before     C. when       D. then

3. Some researchers believe that there is no doubt _____ a cure for AIDS will be found.[2005广东卷]

A. which    B. that      C. what    D. whether

4. Many people who had seen the film were afraid to the forest when they remembered the scenes ______  people were eaten by the tiger.[2005广东卷]

A. in which       B. by which   C. which        D. that

5. Mary wrote an article on _____ the team had failed to win the game. [05全国卷II]

A. why    B. what       C. who       D. that

6. I have many friends, _______some are businessmen.[2005全国卷II]

A. of them    B. from which    C. who of    D. of whom

7. That was a splendid evening. It’s years ____ I enjoyed myself so much. [2005安徽卷]

A. when       B. that       C. before     D. since

8.I always take something to read when I go to the doctor’s ____ I have to wait.[2005全国卷III]

A. in case     B. so that    C. in order       D. as if

9. The poor young man is ready to accept ______ help he can get.   [2005全国卷III]

A. whichever  B. however   C. whatever   D. whenever

10. Allow children the space to voice their opinions, ______ they are different from your own.[2005湖南卷]

A. until     B. even if     C. unless       D. as though

11. The more I think about him, the more reasons I find for loving him _____ I did. [2005湖南卷]

A. as much as    B. as long as     C. as soon as    D. as far as

12. Danby left word with my secretary ______ he would call again in the afternoon. [2005浙江卷]

A. who    B. that    C. as     D. which

13. _______ I explained on the phone, your request will be considered at the next meeting. [2005浙江卷]

A. When      B. After       C. As       D. Since

14.I walked in our garden, _______ Tom and Jim were tying a big sign onto one of the trees.[2005辽宁卷]

A. which    B. when      C. where          D. that

15. Do you have any idea _____ is actually going on in the classroom?    [2005辽宁卷]

A. that     B. what      C. as        D. which

16. There was never any time for Kate to feel lonely, ______ she was an only child.[2005辽宁卷]

A. ever since    B. now that     C. even though     D. even though

17. The schools themselves admit that not all children will be successful in the jobs_____ they are being trained.[2005江西卷 ]

A. in that     B. for that      C. in which       D. for which

18.My friend Martin was very sick with a strange fever, _______, he could neither eat nor sleep.[2005江西卷]

A. as a result     B. after all       C. any way     D. otherwise

19.Your uncle seems to be a good driver, _______,I wouldn’t dare to travel in his car.[2005江西卷]

A. even so       B. even though     C. therefore     D. so

20. The way he did it was different _______ we were used to.[2005江西卷]

A. in which     B. in what       C. from what        D. from which

21. The place _______ the bridge is supposed to be built should be ______ the cross-river traffic is the heaviest. [2005江苏卷]

A. which; where       B. at which; which     C. at which; where     D. which; in which

22.Unlike watching TV, reading is a highly active process[过程] _______ it requires attention as well as memory and imagination.[2005江苏卷]

A. until     B. but      C. unless       D. for

23.It is known to all that______ you exercise regularly, you won’t keep good health.[2005重庆卷]

A. unless     B. whenever      C. although      D. if

24. ______ he talks a lot about his favorite singers after class.    [2005重庆卷]

A.A quiet student as he may be     B. Quiet student as he may be

C. Be a quiet student as he may     D. Quiet as he may be a student

25. The old lady’s hand shook frequently. She explained to her doctor ______ this shaking had begun half a year before, and _____, only because this, she had been forced to give up her job. [2005重庆卷]

A. when; how     B. how; when      C. how; how     D. why; why

26. Do you still remember the chicken farm _____ we visited three months ago?[2005春,北京卷]

A. where      B. when        C. that        D. what

27. Simon thought his computer was broken _______ his little brother pointed out that he had forgotten to turn it on.[2005春,北京卷]

A. until      B. unless        C. after       D. because

28. I’d like to arrive 20 minutes early _____ I can have time for a cup of tea.[2005 北京卷]

A. as soon as     B. as a result     C. in case      D. so that

29. ---- Why does she always ask you for help?  ---- There is no one else _____, is there?

A. who to turn to   B. she can turn to    C. for whom to   D. for her to turn

30. It was some time ______ we realized the truth.        [2005山东卷]

A. when      B. until      C. since      D. before

31. The shopkeeper did not want to sell for _____ he thought was not enough. [2005山东卷]

A. where     B. how      C. what      D. which

32. He was educated at a local grammar school, ______ he went on to Cambridge. [2005山东卷]

A. from which     B. after that       C. after which      D. from this

33. ____ in the regulations that you should not tell other people the password of your e-mail account.[ 05上海]

A. What is required     B. What requires    C. It is required   D. It requires

34. If a shop has chair ____ women can park their men, women will spend more time in the shop.[2005上海卷]

A. that      B. which     C. when        D. where

35. See the flags on the top of the building?That’s ______ we did this morning. [2006全国卷I]

A. when       B. which      C. where      D. what

36.______he has limited knowledge, the old worker has a lot of experience. [2006全国卷I]

A. Since    B. Unless    C. As   D. Although

37. Please remind me _______ he said he was going. I may be in time to see him off. [2006全国卷I]

A. where     B. when     C. how    D. what

38. —What did your parents think about your decision?

—They always let me do ______ I think I should. [2006全国卷II]

A. when        B. that        C. how      D. what

39. We thought there were 34 students in the dining hall, _______, in fact, there were 40.[2006全国卷II]

A. while   B. whether    C. what   D. which

40. —Could you do me a favor?      — It depends on ____ it was. [2006北京卷]

A. which   B. whichever   C. what   D. whatever

41. Women _____ drink more than two cups of coffee a day have a greater chance of having heart disease than those ____ don’t. [2006北京卷]

A. who, 不填    B. 不填, who   C. who, who   D. 不填, 不填

42._____ you’ve tried it, you can’t imagine how pleasant it is [2006北京卷]

A. Unless   B. Because   C. Although    D. when

43. He found it increasingly difficult to read, _____his eyesight was beginning to fail.[2006北京卷]

A. and         B. for     C. but       D. or

44. A man can’t smile like a child, ____ a child smiles with his eyes while a man smiles with his lips alone. [2006湖南卷]

A. so     B. but        C. and       D. for

45. We saw several natives advancing towards our party, and one of them came up to us, ______ we gave some bells and glasses. [2006湖南卷]

A. to which    B. to whom   C. with whom    D. with which

46. I had just stepped out of the bathroom and was busily drying myself with a towel ____ I heard the steps. [2006湖南卷]

A. while     B. when   C. since    D. after

47. With his work completed, the businessman stepped back to his seat, feeling pleased _____ he was a man of action. [2006湖南卷]

A. which     B. that   C. what   D. whether

48. Look out! Don’t get too close to the house ______ roof is under repair.[2006福建卷]

A. whose     B. which   C. of which   D. that

49. How long do you think it will be  _______ China sends a manned spaceship to the moon.[2006福建卷]

A. when     B. until    C. that   D. before

50. In time of serious accident, _______ we know some basic things about first aid, we can save lives. [2006重庆]

A. whether     B. until    C. if   D. unless

51. Nobody believed his reason for being absent from school _____ he had to meet his uncle at the airport.[2006重庆卷]

A. why     B. that    C. where   D. because

52. I saw a woman running toward me in the dark. Before I could recognize who she was, she had run back in the direction______ she had come. [2006重庆卷]

A. of which     B. by which    C. in which    D. from which

53. In peace, too, the Red Cross is expected to send help _____ there is human suffering. [2006江西卷]

A. whoever      B. however     C. whatever    D. wherever

54. —Do you have anything to say for yourselves?

—Yes, there’s one point ______ we must insist on. [2006江西卷]

A. why      B. where    C. how     D. /

55. She was educated at Beijing University, _______ she went on to have her advanced study abroad. [2006陕西卷]

A. after that      B. from that      C. from which      D. after which

56. His plan was such a good one _______ we all agreed to accept it. [2006陕西卷]

A. as    B. that   C. so    D. and

57. This is a very interesting book. I’ll buy it ________. [2006陕西卷]

A. no matter how it may cost      B. how may it cost

C. how much may it cost          D. however much it may cost

58. The cost of living in Glasgow is among the lowest in Britain, _____ the quality of life is probably one of the highest. [2006天津卷]

A. since     B. when    C. as    D. while

59. If you are traveling _____ the customs are really foreign to your own, please do as the Romans do. [2006天津卷]

A. in which    B. what     C. when      D. where

60. The Beatles, ____ many of you are old enough to remember, came from Liverpool.[2006天津卷]

A. what     B. that     C. how     D. as

61. There is much chance _______ Bill will recover from his injury in time of race. [2006天津卷]

A. that     B. which     C. until      D. if

62. Jenny was very sad over the loss of the photos she had shot at Canada, _____ this was a memory she especially treasured. [2006广东卷]

A. as      B. if      C. when       D. where

63. “You can’t have this football back ______ you promise not to kick at my cat again, ” the old man said firmly. [2006广东卷]

A. because       B. since      C. when       D. until

64. The owner of the cinema needed to make a lot of improvement and employ more people to keep it running, ______ meant spending tens of thousands of pounds. [2006江苏卷]

A. who        B. that      C. as       D. which

65.______ environmental damage is done, it takes many years for the ecosystem to recover. [2006江苏卷]

A. Even if    B. If only     C. While     D. Once

66. We haven’t settled the question of _______ it is necessary for him to study abroad.[2006江苏卷]

A. if    B. where    C. whether     D. that

67. We won’t keep winning games ______ we keep playing well. [2006浙江卷]

A. because     B. unless     C. when     D. while

68. _______ is on belief that improvement in health care will lead to a stronger, more prosperous economy. [2006浙江卷]

A. As     B. That      C. This      D. It

69. I was given three books on cooking, the first______ I really enjoyed. [2006浙江卷]

A. of that    B. of which      C. that       D. which

70. We’re just trying to reach a point ____ both sides will sit down together to talk.[2006山东卷]

A. where     B. that     C. when     D. which

71. ______ team wins on Saturday will go through to the national championship. [2006山东卷]

A. No matter what      B. No matter which       C. whatever      D. whichever

72. How can you expect to learn anything ____ you never listen? [2006山东卷]

A. in case      B. even if      C. unless      D. when

73. — Mom, what did your doctor say? —He advised me to live ______ the air is fresher. [2006四川卷]

A. in where   B. in which   C. the place where   D. where

74. Start out right away, _______ you’ll miss the first train. [2006四川卷]

A. and    B. but   C. or   D. while

75.—It’s thirty years since we last met.

—But I still remembered the story, believe it or not, _______ we got lost on a rainy night. [2006四川卷]

A. which    B. that    C. what   D. when

76. — Why didn’t you tell him about the meeting?

— He rushed out of the room ______ I could say a word. [06四川]

A. before   B. until  C. when    D. after

77. A warm thought suddenly came to me ___ I might use the pocket money to buy some flowers for my mother’s birthday. [2006安徽卷]

A. if    B. when   C. that   D. which

78.I was told that there were about 50 foreign students _____Chinese in the school, most ______ were from Germany. [2006辽宁卷]

A. study; of whom     B. study; of them   C. studying; of them  D. studying; of whom

79. _____ makes this shop different is that it offers more personal services. [2006辽宁卷]

A. What      B. Who      C. Whatever      D. Whoever

80. I grew up in Africa, _____ at least I should say that I spend much of the first ten years of my life there. [2006辽宁卷]

A. and       B. or            C. so        D. but

81. I won’t call you, ________ something unexpected happens. [2007全国卷I]

A. unless            B. whether          C. because         D. while

82. We all know that, __________, the situation will get worse. [2007全国卷I]

A. not if dealt carefully with              B. if not carefully dealt with

C. if dealt not carefully with              D. not if carefully dealt with

83.____ he had not hurt his leg, John would have won the race. [2007全国卷II]

A. If         B. Since         C. Though           D. When

84. Pop music is such an important part of society ______ it has even influenced our language. [2007上海卷]

A. as          B. that         C. which          D. where

85. Small sailboats can easily turn over in the water ______ they are not managed carefully. [2007上海卷]

A. though         B. before        C. until             D. if

86. ________ I really don’t like art, I find his work impressive. [2007山东卷]

A.As          B.Since        C.If            D.While

87.The field research will take Joan and Paul about five months; it will be a long time _____ we meet them again.[2007安徽卷]

A. after             B. before      C. since              D. when

88. Leave your key with a neighbor _______ you lock yourself out one day[2007北京卷]

A. ever since      B. even if         C. soon after          D. in case

89. The village has developed a lot           we learned farming two years ago. [2007福建卷]

A. when                B. which           C. that                         D. where

90.____ matters most in learning English is enough practice. [2007全国卷II]

A. What        B. Why         C. Where            D. Which

高考真题演练答案

1. A.     2. B.     3. B.     4. A.     5. A.     6. D.     7. D.     8. A.     9. C.    

10. B.     11. A.     12. B.     13. C.     14. C.     15. B.     16. C.     17. D.    

18. A.     19. A.      20. C.      21. C.      22. D.     23. A.     24. B.     25. C.    

26. C.     27. A.     28. D.     29. B.     30. D.     31. C.     32  C.     33. C.    

34. D.     35. D      36 D.     37. B      38. D.     39. A.     40 C.     41. C.    

42.A     43.B     44.D     45.B     46.B    47.B     48.A     49.D     50.C    

51.B     52.D     53.D     54D     55.D     56.B     57.D     58.D     59.D    

60.D     61.A     62.A      63.D     64.D     65.D     66.C     67.B     68.D    

69.B     70.A     71.D     72.D     73.D     74.C     75.B     76.A     77.C

78.D     79.A      80.B      81.A     82.B      83.A      84.B     85.D     

86.D      87.B        88.D       89.D     90.A    

  评论这张
 
阅读(120)| 评论(2)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017